De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Wat wordt er van je verwacht als financial of business controller?

26 juli 2023

 

In deze dynamische wereld zijn business controllers en financial controllers essentiële sleutelfiguren in de finance. Van kleine tot grote bedrijven en openbare instanties, iedereen is op zoek naar die sterke controllers die de financiële gezondheid van de organisatie waarborgen.

Maar wat kenmerkt nu eigenlijk de ideale business of financial controller? Hieronder hebben we een lijst toegevoegd met gewenste competenties voor deze functies. Het benadrukt ook dat de huidige controller veel meer moet zijn dan slechts een meester in getallen.

Hieronder presenteren we bevindingen van een onderzoek, uitgevoerd door JobsINFinance, waarbij we de meest gevraagde competenties voor business controller en financial controller vacatures op Indeed.nl en LinkedIn hebben geanalyseerd.

Business Controller

 1. Financiële analyse
 2. Budgettering en voorspellingen
 3. Communicatie
 4. Strategisch denken
 5. Rapportage
 6. IT-vaardigheden
 7. Leiderschap

Financial Controller

 1. Financiële analyse
 2. Budgettering en voorspellingen
 3. Rapportage
 4. Communicatie
 5. IT-vaardigheden
 6. Leiderschap
 7. Boekhouding

 

Belangrijkste inzichten uit deze steekproef

Uit deze studie blijkt dat financiële analyse, budgettering en voorspellingen de prioriteiten zijn voor businesscontrollers en financiële controllers. Daarnaast zijn competenties zoals zijn communicatie, strategisch denken, rapportage, IT-kennis en leiderschap belangrijk.

De voornaamste verschillen tussen de twee rollen zijn dat voor vacatures voor business controllers vaker strategisch denken en leiderschap benadrukken, terwijl vacatures voor financial controllers meer gewicht toekennen aan leiderschap en boekhoudkennis.

Wil jij aan de slag als business controller of financial controller, bekijk dan de vacatures hier.

Gerelateerde artikelen

Veerle Schippers Brys

Hoe je ervoor zorgt dat nieuwe medewerkers zich helemaal thuis (gaan) voelen bij jouw bedrijf

Je kan bijna zeker stellen dat het áltijd spannend is voor een nieuwe medewerker op de eerste werkdag. Het verwelkomen van iemand gaat dan ook verder dan een handtekening bij de ondertekening van het contract. Het is het begin van een relatie die bijdraagt aan het succes van jouw bedrijf. Voor een eerste indruk krijg […]

Lees artikel

Wat je allemaal moet weten als je een auto van de zaak rijdt

Rijd je met veel plezier een Tesla Model 3 als auto van de zaak? Je bent niet de enige. Dit model schijnt de populairste leaseauto te zijn. Altijd leuk zo’n leaseauto. Maar wat moet je  allemaal weten als je er eentje mag gaan rijden? Wij helpen je alvast op weg. Als je een auto van […]

Lees artikel

Wat zijn atv-dagen (of adv-dagen)?

Een dagje naar de dierentuin met de kids, een lang weekend naar Terschelling of gewoon lekker een extra dagje vrij. De mogelijkheden van atv-dagen zijn eindeloos. Je moet alleen wél de mazzel hebben dat je werkgever ze voor je heeft geregeld. Niet iedereen heeft er namelijk recht op. Voor je een gat in de lucht […]

Lees artikel