De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Wat wordt er van je verwacht als financial of business controller?

26 juli 2023

 

In deze dynamische wereld zijn business controllers en financial controllers essentiële sleutelfiguren in de finance. Van kleine tot grote bedrijven en openbare instanties, iedereen is op zoek naar die sterke controllers die de financiële gezondheid van de organisatie waarborgen.

Maar wat kenmerkt nu eigenlijk de ideale business of financial controller? Hieronder hebben we een lijst toegevoegd met gewenste competenties voor deze functies. Het benadrukt ook dat de huidige controller veel meer moet zijn dan slechts een meester in getallen.

Hieronder presenteren we bevindingen van een onderzoek, uitgevoerd door JobsINFinance, waarbij we de meest gevraagde competenties voor business controller en financial controller vacatures op Indeed.nl en LinkedIn hebben geanalyseerd.

Business Controller

  1. Financiële analyse
  2. Budgettering en voorspellingen
  3. Communicatie
  4. Strategisch denken
  5. Rapportage
  6. IT-vaardigheden
  7. Leiderschap

Financial Controller

  1. Financiële analyse
  2. Budgettering en voorspellingen
  3. Rapportage
  4. Communicatie
  5. IT-vaardigheden
  6. Leiderschap
  7. Boekhouding

 

Belangrijkste inzichten uit deze steekproef

Uit deze studie blijkt dat financiële analyse, budgettering en voorspellingen de prioriteiten zijn voor businesscontrollers en financiële controllers. Daarnaast zijn competenties zoals zijn communicatie, strategisch denken, rapportage, IT-kennis en leiderschap belangrijk.

De voornaamste verschillen tussen de twee rollen zijn dat voor vacatures voor business controllers vaker strategisch denken en leiderschap benadrukken, terwijl vacatures voor financial controllers meer gewicht toekennen aan leiderschap en boekhoudkennis.

Wil jij aan de slag als business controller of financial controller, bekijk dan de vacatures hier.

Gerelateerde artikelen

Kalende man is werkzaam als HR manager en is aan het communiceren met zijn collega

Wat doet een HR manager?

Als werving- en selectiebureau begrijpen we bij Brys dat het personeelsbeheer van essentieel belang is voor het succes van elke organisatie. HR managers spelen hierbij een cruciale rol door ervoor te zorgen dat het personeel tevreden en productief is. In deze blog werpen we een blik op wat een HR manager doet en waarom deze […]

Lees artikel
Een man is werkende op kantoor in rotterdam en is aan het werk op zijn laptop

Wat doet een accountmanager?

Bij Brys weten we hoe essentieel een accountmanager is voor elke organisatie. Een accountmanager draagt bij aan het succes van bedrijven door klantrelaties te beheren en nieuwe zakelijke kansen te creëren. In deze blog bespreken we de rol van een accountmanager en waarom deze functie zo belangrijk is. Wat is een Accountmanager? Een accountmanager is […]

Lees artikel
Veerle Schippers Brys

Hoe je ervoor zorgt dat nieuwe medewerkers zich helemaal thuis (gaan) voelen bij jouw bedrijf

Je kan bijna zeker stellen dat het áltijd spannend is voor een nieuwe medewerker op de eerste werkdag. Het verwelkomen van iemand gaat dan ook verder dan een handtekening bij de ondertekening van het contract. Het is het begin van een relatie die bijdraagt aan het succes van jouw bedrijf. Voor een eerste indruk krijg […]

Lees artikel