De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Wat wordt er van je verwacht als financial of business controller?

26 juli 2023
Wat wordt er van je verwacht als financial of business controller?

 

In deze dynamische wereld zijn business controllers en financial controllers essentiële sleutelfiguren in de finance. Van kleine tot grote bedrijven en openbare instanties, iedereen is op zoek naar die sterke controllers die de financiële gezondheid van de organisatie waarborgen.

Maar wat kenmerkt nu eigenlijk de ideale business of financial controller? Hieronder hebben we een lijst toegevoegd met gewenste competenties voor deze functies. Het benadrukt ook dat de huidige controller veel meer moet zijn dan slechts een meester in getallen.

Hieronder presenteren we bevindingen van een onderzoek, uitgevoerd door JobsINFinance, waarbij we de meest gevraagde competenties voor business controller en financial controller vacatures op Indeed.nl en LinkedIn hebben geanalyseerd.

Business Controller

 1. Financiële analyse
 2. Budgettering en voorspellingen
 3. Communicatie
 4. Strategisch denken
 5. Rapportage
 6. IT-vaardigheden
 7. Leiderschap

Financial Controller

 1. Financiële analyse
 2. Budgettering en voorspellingen
 3. Rapportage
 4. Communicatie
 5. IT-vaardigheden
 6. Leiderschap
 7. Boekhouding

 

Belangrijkste inzichten uit deze steekproef

Uit deze studie blijkt dat financiële analyse, budgettering en voorspellingen de prioriteiten zijn voor businesscontrollers en financiële controllers. Daarnaast zijn competenties zoals zijn communicatie, strategisch denken, rapportage, IT-kennis en leiderschap belangrijk.

De voornaamste verschillen tussen de twee rollen zijn dat voor vacatures voor business controllers vaker strategisch denken en leiderschap benadrukken, terwijl vacatures voor financial controllers meer gewicht toekennen aan leiderschap en boekhoudkennis.

Wil jij aan de slag als business controller of financial controller, bekijk dan de vacatures hier.

Gerelateerde artikelen

Waarom je in de sales zou moeten gaan werken

Denk je bij sales aan snelle jongens in strakke pakken? Dat hoeft niet perse zo te zijn. Ook iets minder snelle personen kunnen prima in de branche werken. Zolang je maar beschikt over een flink portie lef, commercieel inzicht en doorzettingsvermogen. Communicatieve vaardigheden, empathie, doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen, productkennis, organisatorische vaardigheden, geduld, klantgerichtheid of onderhandelingsvaardigheden. Beschik je […]

Lees artikel

Thuiswerken, wat zijn de voordelen en nadelen?

Ooit was thuiswerken een uitzondering. Tegenwoordig geven moderne werkgevers hun personeel steeds meer ruimte om thuis hun werk te doen. Maar wat zijn de voor- en nadelen? En wat is een goede thuiswerkplek? Je kunt ze ongetwijfeld nog wel herinneren: de financiële crisis van 2008 en de COVID-19-pandemie vanaf 2019. Die crises dwongen veel bedrijven […]

Lees artikel

Brys: ‘polderjongens’ die gaan voor ultieme match tussen klant én kandidaat

Zoek je naar office professionals voor je bedrijf of organisatie? Drink dan eens een bak koffie met één van de recruiters van Brys. Accountmanager Adriaan Provoost: “Het leukste voor ons is altijd als er na een aantal maanden een bedrijf belt hoe blij ze zijn met de bemiddelde kandidaat. Dat ze bij wijze van spreken […]

Lees artikel