De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Brys: ‘polderjongens’ die gaan voor ultieme match tussen klant én kandidaat

14 november 2023

Zoek je naar office professionals voor je bedrijf of organisatie? Drink dan eens een bak koffie met één van de recruiters van Brys. Accountmanager Adriaan Provoost: “Het leukste voor ons is altijd als er na een aantal maanden een bedrijf belt hoe blij ze zijn met de bemiddelde kandidaat. Dat ze bij wijze van spreken zeggen: doe er nog maar één.”

Als accountmanager komt Adriaan, zoals hij zelf zegt, bij ‘allerlei bedrijven die op zoek zijn naar kantoorpersoneel over de vloer’. Zo is hij goed op de hoogte wie en wat voor personeel bedrijven zoeken. “In mijn werk ben ik zo’n zestig procent van de tijd bezig met relatiebeheer en bezoek ik klanten en bedrijven. De rest van de tijd besteed ik aan het werven van geschikte kandidaten.”

Groot netwerk

Samen met zijn collega’s zet Adriaan er dagelijks de schouders onder om organisaties aan mensen te helpen. “Wij kunnen bedrijven écht ondersteunen bij het vinden van kantoorpersoneel”, zegt hij. “Denk bijvoorbeeld aan specialisten in de finance, marketing of sales. Wij hebben altijd persoonlijk contact met de kandidaten. We hebben een flinke database en een groot netwerk waar we uit putten. Als je ons belt als bedrijf heb je een grote kans dat er een geschikte kandidaat bij zit. Omdat wij zelf uit de regio, pakweg van Gorinchem tot Den Haag, komen, hebben wij een goed beeld van de regionale arbeidsmarkt.”

De klanten waar Adriaan en zijn collega’s mensen voor zoeken zijn vaak bedrijven uit het midden- en kleinbedrijf. “Brys werkt veel samen met MKB-bedrijven in het zuidwesten van Nederland. Meestal zijn dat bedrijven van 10 tot 20 medewerkers, maar we hebben ook bedrijven van 300 tot 500 medewerkers als klant. Wij noemen die bedrijven ook wel eens de bedrijven met een poldercultuur. Bedrijven met nuchtere mensen, waar medewerkers snel met elkaar schakelen en er no-nonsecultuur heerst.”

Persoonlijk contact

Onze werkwijze is altijd dezelfde. “We steken in op persoonlijk contact en een langdurige relatie. Als eerste willen we een bedrijf écht leren kennen. Zo komen we te weten wat voor bedrijfscultuur er is en wat voor soort mensen er werken. Wanneer het bedrijf een vacature met ons deelt, deel ik die met mijn collega’s en gaan we actief op zoek naar kandidaten. Vaak doen we dat via sociale netwerken. We sturen nooit standaardberichten, maar benaderen iedereen altijd op een persoonlijke manier. We drinken daarna een bak koffie met de kandidaat, kijken of er een match is en de heer of dame bij het bedrijf past.”

Adriaan heeft tal van voorbeelden bij de hand. “Van een gewaardeerde klant kreeg ik een aanvraag om een kandidaat te zoeken voor een traineeship die in november van start ging. Een supermooie uitdaging natuurlijk. Maar die bracht, vanwege de startdatum, ook wel de nodige druk met zich mee. Tot half oktober had ik nog niemand gevonden. Toen vond ik maandagochtend opeens iemand. Maandagmiddag sprak ik hem en aan het eind van de week mocht ‘ie starten. Dat zijn mooie trajecten.”

De kracht en toegevoegde waarde van Brys zit ‘m dus vooral in de persoonlijk werkwijze. “Veel bedrijven doen dat niet zo. Wij wel. We houden van persoonlijk contact en willen goede kwaliteit leveren. Dat betekent een persoonlijk gesprek met de kandidaat die een samenwerking voor langere termijn. Bij Brys willen we onze klanten helpen met een kandidaat voor de langere termijn. Zij betalen voor onze diensten. Dan mogen ze ook kwaliteit van ons verwachten.

Heeft jouw bedrijf personeel nodig? Drink eens een bakkie koffie met één van onze mensen.

Gerelateerde artikelen

Waarom je in de sales zou moeten gaan werken

Denk je bij sales aan snelle jongens in strakke pakken? Dat hoeft niet perse zo te zijn. Ook iets minder snelle personen kunnen prima in de branche werken. Zolang je maar beschikt over een flink portie lef, commercieel inzicht en doorzettingsvermogen. Communicatieve vaardigheden, empathie, doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen, productkennis, organisatorische vaardigheden, geduld, klantgerichtheid of onderhandelingsvaardigheden. Beschik je […]

Lees artikel

Thuiswerken, wat zijn de voordelen en nadelen?

Ooit was thuiswerken een uitzondering. Tegenwoordig geven moderne werkgevers hun personeel steeds meer ruimte om thuis hun werk te doen. Maar wat zijn de voor- en nadelen? En wat is een goede thuiswerkplek? Je kunt ze ongetwijfeld nog wel herinneren: de financiële crisis van 2008 en de COVID-19-pandemie vanaf 2019. Die crises dwongen veel bedrijven […]

Lees artikel
Onpersoonlijke recruiters en andere clichés die niet kloppen

Onpersoonlijke recruiters en andere clichés die niet kloppen

De derde dag van november is het Nationale Clichédag. Reden genoeg om je eens te verdiepen in de clichés die er zijn over recruiters. Zijn die wel waar? Wij zetten er een paar op een rijtje en vinden uiteraard van niet. Clichés over recruiters zijn er genoeg. Stereotypes die meestal niks zeggen over wat recruiters […]

Lees artikel