De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Brys: ‘polderjongens’ die gaan voor ultieme match tussen klant én kandidaat

14 november 2023

Zoek je naar office professionals voor je bedrijf of organisatie? Drink dan eens een bak koffie met één van de recruiters van Brys. Accountmanager Adriaan Provoost: “Het leukste voor ons is altijd als er na een aantal maanden een bedrijf belt hoe blij ze zijn met de bemiddelde kandidaat. Dat ze bij wijze van spreken zeggen: doe er nog maar één.”

Als accountmanager komt Adriaan, zoals hij zelf zegt, bij ‘allerlei bedrijven die op zoek zijn naar kantoorpersoneel over de vloer’. Zo is hij goed op de hoogte wie en wat voor personeel bedrijven zoeken. “In mijn werk ben ik zo’n zestig procent van de tijd bezig met relatiebeheer en bezoek ik klanten en bedrijven. De rest van de tijd besteed ik aan het werven van geschikte kandidaten.”

Groot netwerk

Samen met zijn collega’s zet Adriaan er dagelijks de schouders onder om organisaties aan mensen te helpen. “Wij kunnen bedrijven écht ondersteunen bij het vinden van kantoorpersoneel”, zegt hij. “Denk bijvoorbeeld aan specialisten in de finance, marketing of sales. Wij hebben altijd persoonlijk contact met de kandidaten. We hebben een flinke database en een groot netwerk waar we uit putten. Als je ons belt als bedrijf heb je een grote kans dat er een geschikte kandidaat bij zit. Omdat wij zelf uit de regio, pakweg van Gorinchem tot Den Haag, komen, hebben wij een goed beeld van de regionale arbeidsmarkt.”

De klanten waar Adriaan en zijn collega’s mensen voor zoeken zijn vaak bedrijven uit het midden- en kleinbedrijf. “Brys werkt veel samen met MKB-bedrijven in het zuidwesten van Nederland. Meestal zijn dat bedrijven van 10 tot 20 medewerkers, maar we hebben ook bedrijven van 300 tot 500 medewerkers als klant. Wij noemen die bedrijven ook wel eens de bedrijven met een poldercultuur. Bedrijven met nuchtere mensen, waar medewerkers snel met elkaar schakelen en er no-nonsecultuur heerst.”

Persoonlijk contact

Onze werkwijze is altijd dezelfde. “We steken in op persoonlijk contact en een langdurige relatie. Als eerste willen we een bedrijf écht leren kennen. Zo komen we te weten wat voor bedrijfscultuur er is en wat voor soort mensen er werken. Wanneer het bedrijf een vacature met ons deelt, deel ik die met mijn collega’s en gaan we actief op zoek naar kandidaten. Vaak doen we dat via sociale netwerken. We sturen nooit standaardberichten, maar benaderen iedereen altijd op een persoonlijke manier. We drinken daarna een bak koffie met de kandidaat, kijken of er een match is en de heer of dame bij het bedrijf past.”

Adriaan heeft tal van voorbeelden bij de hand. “Van een gewaardeerde klant kreeg ik een aanvraag om een kandidaat te zoeken voor een traineeship die in november van start ging. Een supermooie uitdaging natuurlijk. Maar die bracht, vanwege de startdatum, ook wel de nodige druk met zich mee. Tot half oktober had ik nog niemand gevonden. Toen vond ik maandagochtend opeens iemand. Maandagmiddag sprak ik hem en aan het eind van de week mocht ‘ie starten. Dat zijn mooie trajecten.”

De kracht en toegevoegde waarde van Brys zit ‘m dus vooral in de persoonlijk werkwijze. “Veel bedrijven doen dat niet zo. Wij wel. We houden van persoonlijk contact en willen goede kwaliteit leveren. Dat betekent een persoonlijk gesprek met de kandidaat die een samenwerking voor langere termijn. Bij Brys willen we onze klanten helpen met een kandidaat voor de langere termijn. Zij betalen voor onze diensten. Dan mogen ze ook kwaliteit van ons verwachten.

Heeft jouw bedrijf personeel nodig? Drink eens een bakkie koffie met één van onze mensen.

Gerelateerde artikelen

Veerle Schippers Brys

Hoe je ervoor zorgt dat nieuwe medewerkers zich helemaal thuis (gaan) voelen bij jouw bedrijf

Je kan bijna zeker stellen dat het áltijd spannend is voor een nieuwe medewerker op de eerste werkdag. Het verwelkomen van iemand gaat dan ook verder dan een handtekening bij de ondertekening van het contract. Het is het begin van een relatie die bijdraagt aan het succes van jouw bedrijf. Voor een eerste indruk krijg […]

Lees artikel

Wat je allemaal moet weten als je een auto van de zaak rijdt

Rijd je met veel plezier een Tesla Model 3 als auto van de zaak? Je bent niet de enige. Dit model schijnt de populairste leaseauto te zijn. Altijd leuk zo’n leaseauto. Maar wat moet je  allemaal weten als je er eentje mag gaan rijden? Wij helpen je alvast op weg. Als je een auto van […]

Lees artikel

Wat zijn atv-dagen (of adv-dagen)?

Een dagje naar de dierentuin met de kids, een lang weekend naar Terschelling of gewoon lekker een extra dagje vrij. De mogelijkheden van atv-dagen zijn eindeloos. Je moet alleen wél de mazzel hebben dat je werkgever ze voor je heeft geregeld. Niet iedereen heeft er namelijk recht op. Voor je een gat in de lucht […]

Lees artikel