De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Jouw carrière naar een hoger plan tillen? Zo doe je dat

12 september 2023

Jouw carrière naar een hoger plan brengen. Brys helpt daar graag aan mee natuurlijk. Sterker nog: onze recruiters zijn dagelijks bezig om mensen te helpen een stapje hogerop te komen. Maar hoe doe je dat?  

Een mooie loopbaan waarin je van betekenis kan zijn. Wie wil dat nu niet? Toch is het nog een hele kunst om daadwerkelijk een stapje hoger te komen of jezelf verder te ontwikkelen op je werkplek. Maar wat kan je zelf doen om dat doel te bereiken? Hier enkele tips.

1. Stel duidelijke doelen

Een helder doel voor ogen hebben. Dat werk uitstekend als je jouw loopbaan wilt plannen. Je weet natuurlijk nooit hoe het loopt, maar het kan geen kwaad goed na te denken over wat je wilt bereiken. Daarom is het goed een langetermijndoel te stellen. Waar wil je staan over 5 of 10 jaar? Als je dat weet kan je er mee aan de slag.

2. Bouw een professioneel netwerk op

Een netwerk opbouwen is erg belangrijk voor wie een mooie loopbaan op wil baan. Het gaat niet om wat je doet, maar wie je kent, wordt er wel eens gekscherend gezegd. Daar zit een kern van waarheid in. Andere mensen, bijvoorbeeld de recruiters van Brys, kunnen jou helpen jouw doelen te bereiken. Door aanwezig te zijn op evenementen en bijeenkomsten en online op platforms als LinkedIn kun jij jezelf op een goede manier om te presenteren.

3. Zoek een mentor

Een ervaren iemand, een mentor of een coach, kan je advies geven en begeleiding bieden. Vaak is dat persoon met veel ervaring je vakgebied en veel kennis en expertise heeft in de wereld waar jij werkt. Zo kan die persoon je navigeren door uitdagingen en kansen in je loopbaan.

4. Blijf jezelf ontwikkelen

Jezelf door ontwikkelen is belangrijk in je loopbaan. Daarom is het slim om de nieuwste ontwikkelingen op je vakgebied te volgen. Ook is het nuttig om trainingen en opleidingen te volgen. Zo doe je nieuwe kennis en vaardigheden op.

5. Overweeg een carrièreswitch

Past je huidige werk niet meer bij je? Denk er dan eens over om van beroep te veranderen. Dan moet je waarschijnlijk nieuwe vaardigheden leren en kennis opdoen. Ook moet je je netwerk opnieuw opbouwen. Desondanks kan het de moeite waard zijn voor je persoonlijke en professionele groei.

Wil je jouw loopbaan naar een hoger plan brengen? Ga dan eens in gesprek met één van onze recruiters.

Gerelateerde artikelen

Waar Brys voor zorgt? Dat jij je kan ontwikkelen op een plek die bij je past

Zoek je een baan in de marketing, sales, HR, commercie of een andere officefunctie? Klop dan zeker bij Brys aan, zegt recruiter Jenty Treuren. “Op een persoonlijke manier bemiddelen wij professionals naar een vaste baan waarin je kan (door)groeien en ontwikkelen.” Die persoonlijke werkwijze is kenmerkend voor Brys, zegt Jenty, talent sourcing specialist bij de […]

Lees artikel

Op deze dag van de week ben jij (waarschijnlijk) het minst productief

Wat is er fijner dan een lekkere productieve werkdag te hebben? Amerikaanse wetenschappers deden onderzoek naar de productiviteit van werknemers op werkdagen. “Het blijkt dat het computergebruik toeneemt tijdens de week, maar opvallend daalt op vrijdagen.” De onderzoekers deden twee jaar lang onderzoek naar het computergebruik van 789 kantoormensen bij grote bedrijven in de Amerikaanse […]

Lees artikel
een manager die zijn geld in een spaarpot doet.

De best betaalde banen in Nederland

Brys is een uitzendbureau voor professionals. We helpen mensen met MBO+ opleidingen aan een goede baan. We hebben een groot netwerk van bedrijven en we weten welke banen goed betaald zijn. In dit artikel bespreken we de best betaalde banen in Nederland. We geven hierbij ook een aantal voorbeelden van goed betaalde banen van Brys. […]

Lees artikel