De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Wat doet een Marketeer?

16 oktober 2023
Adriaan, accountmanager en recruitment specialist bij Brys.
Adriaan Provoost
Een marketingteam die druk aan het discussiëren is in een overleg.

Als werving en selectiebureau begrijpen we bij Brys dat de wereld van marketing voortdurend veranderd. Marketeers spelen een cruciale rol in het succes van bedrijven door ervoor te zorgen dat producten en diensten bij de juiste doelgroep terechtkomen. In deze blog werpen we een blik op vier verschillende beroepen binnen de marketing:

Wat doet een Online Marketeer?

Online marketeers zijn eigenlijk bouwkundigen voor de internetwereld van een bedrijf. Ze gebruiken allerlei hulpmiddelen en plannen om het bedrijf online bekender te maken, mensen te vinden die geïnteresseerd zijn en hen te overtuigen om actie te ondernemen. Deze actie is vaak gebasseerd op iets kopen of zich aanmelden. Een online marketeer doet van alles, zoals ervoor zorgen dat het bedrijf goed wordt gevonden op zoekmachines (dat heet SEO), betaalde advertenties maken (SEA of ads campagnes), berichten op sociale media plaatsen en e-mails sturen naar mensen die misschien geïnteresseerd zijn. Ook conversieoptimsalisatie (CRO) kan een rol zijn van een online marketeer. Ze kijken naar cijfers en gegevens om te zien hoe goed hun online plannen werken en proberen ze steeds beter te maken. Het doel van een online marketeer is om ervoor te zorgen dat het bedrijf goed te vinden is op het internet en om mensen te bereiken die mogelijk geïnteresseerd zijn in wat het bedrijf te bieden heeft.

Wat doet een Content Marketeer?

Content marketeers zijn verantwoordelijk voor het creëren van boeiende en relevante inhoud die de doelgroep aanspreekt. Dit omvat blogposts, artikelen, video’s, infographics en meer. Ze begrijpen de behoeften en interesses van hun doelgroep en ontwikkelen contentstrategieën om deze te vervullen. Content marketeers werken vaak nauw samen met online marketeers om ervoor te zorgen dat de gecreëerde inhoud effectief wordt verspreid via verschillende online kanalen. Het doel is om waardevolle informatie te bieden die potentiële klanten aantrekt en hen aanspoort om actie te ondernemen.

Wat doet een Digital Marketeer?

Digital marketeers zijn gespecialiseerd in het gebruik van digitale technologieën en platforms om marketingdoelen te bereiken. Ze kunnen betrokken zijn bij het beheren van online advertentiecampagnes, e-commerce strategieën, website-optimalisatie en data-analyse. Digital marketeers zijn experts in het gebruik van tools zoals Google Analytics en marketingautomatiseringssystemen. Ze richten zich op het begrijpen van de digitale reis van de klant en het optimaliseren van alle digitale touchpoints om de conversieratio’s te verhogen en de ROI te verbeteren.

Wat doet een Trade Marketeer?

Trade marketeers concentreren zich op de relaties tussen merken en distributeurs of retailers. Ze ontwikkelen strategieën om producten in de schappen van fysieke winkels te krijgen en te promoten. Dit omvat onderhandelingen over merchandisingruimte, het opzetten van promoties en het ontwikkelen van marketingmaterialen voor gebruik in winkels. Trade marketeers begrijpen de dynamiek van de detailhandel en werken samen met partners om producten met succes op de markt te brengen. Hun doel is om de samenwerking tussen merken en retailers te optimaliseren en de verkoop te stimuleren.

Als u op zoek bent naar getalenteerde marketeers om uw team te versterken, aarzel dan niet om contact op te nemen met Brys. Wij helpen u graag bij het vinden van de juiste marketingprofessionals voor uw organisatie.

Alle marketing vacatures

Gerelateerde artikelen

Veerle Schippers Brys

Hoe je ervoor zorgt dat nieuwe medewerkers zich helemaal thuis (gaan) voelen bij jouw bedrijf

Je kan bijna zeker stellen dat het áltijd spannend is voor een nieuwe medewerker op de eerste werkdag. Het verwelkomen van iemand gaat dan ook verder dan een handtekening bij de ondertekening van het contract. Het is het begin van een relatie die bijdraagt aan het succes van jouw bedrijf. Voor een eerste indruk krijg […]

Lees artikel

Wat je allemaal moet weten als je een auto van de zaak rijdt

Rijd je met veel plezier een Tesla Model 3 als auto van de zaak? Je bent niet de enige. Dit model schijnt de populairste leaseauto te zijn. Altijd leuk zo’n leaseauto. Maar wat moet je  allemaal weten als je er eentje mag gaan rijden? Wij helpen je alvast op weg. Als je een auto van […]

Lees artikel

Wat zijn atv-dagen (of adv-dagen)?

Een dagje naar de dierentuin met de kids, een lang weekend naar Terschelling of gewoon lekker een extra dagje vrij. De mogelijkheden van atv-dagen zijn eindeloos. Je moet alleen wél de mazzel hebben dat je werkgever ze voor je heeft geregeld. Niet iedereen heeft er namelijk recht op. Voor je een gat in de lucht […]

Lees artikel