De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Een videosollicitatie hoort er tegenwoordig helemaal bij

21 maart 2023

De plannen van Brys om te gaan werken met videorecruitment waren er in 2019 al, zegt Mathijs. “Maar we hadden vooraf niet kunnen bevroeden dat we het zo snel zouden gaan gebruiken. De lockdowns hebben het proces om via een videoverbinding te solliciteren enorm versneld. Bij één op de vijf sollicitaties zetten we het succesvol in. Het is een natuurlijke manier van communiceren geworden.”

Brys maakt gebruik van Cammio, een videodienst die kandidaten positioneert bij een eventuele nieuwe werkgever. “Een kandidaat die zichzelf via video voorstelt is een hele persoonlijke manier om iemand in beeld te brengen”, legt Mathijs de keuze om de videodienst te gebruiken uit. “Die video wordt meegestuurd met het cv van de kandidaat. De oude manier met alleen het opsturen van het cv is eigenlijk heel old skool. Een videosollicitatie voegt iets toe aan een ‘normale’ sollicitatie. De camera kan ervoor zorgen dat de kandidaat heel authentiek overkomt. Bovendien komt hij of zij veel beter in spotlights te staan. Je kan immers al laten zien aan je eventuele nieuwe werkgever wie je bent. Als de rest van de sollicitanten alleen een papieren brief en cv heeft gestuurd, val je erg op met je videosollicatie.”

Kennismaking

Ook die werkgever plukt volgens de Brys-recruiter de voordelen van de videodienst. “Het belangrijkste is wel dat het enorm veel tijd bespaart voor een werkgever. De kandidaat hoeft nu niet meer op gesprek te komen voor een eerste kennismaking. Een werkgever ziet nu binnen een paar minuten wat voor vlees hij in de kuipt heeft. De voorselectie wordt nu dus eerder gemaakt.

Daarnaast: ook de recruiters zelf maken gebruik van Cammio. “Als Brys-recruiters sturen wij vaak al een filmpje mee met een bericht. Zo laten we al zien wie zijn en leggen we uit wat voor functie bij welk bedrijf openstaat. Bovendien is het een stuk leuker en unieker dan een bericht met een hele lap tekst. Die zien kandidaten al veel te vaak voorbijkomen. Met een filmpje val je veel meer op.”

Al met al is videorecruitment een must in het huidige tijdperk. “De maatschappij is in korte tijd veranderd. Iedereen werkt veel meer met videoverbindingen en een videosollicitatie hoort daar helemaal bij. Die is niet meer weg te denken.”

Gerelateerde artikelen

Veerle Schippers Brys

Hoe je ervoor zorgt dat nieuwe medewerkers zich helemaal thuis (gaan) voelen bij jouw bedrijf

Je kan bijna zeker stellen dat het áltijd spannend is voor een nieuwe medewerker op de eerste werkdag. Het verwelkomen van iemand gaat dan ook verder dan een handtekening bij de ondertekening van het contract. Het is het begin van een relatie die bijdraagt aan het succes van jouw bedrijf. Voor een eerste indruk krijg […]

Lees artikel

Wat je allemaal moet weten als je een auto van de zaak rijdt

Rijd je met veel plezier een Tesla Model 3 als auto van de zaak? Je bent niet de enige. Dit model schijnt de populairste leaseauto te zijn. Altijd leuk zo’n leaseauto. Maar wat moet je  allemaal weten als je er eentje mag gaan rijden? Wij helpen je alvast op weg. Als je een auto van […]

Lees artikel

Wat zijn atv-dagen (of adv-dagen)?

Een dagje naar de dierentuin met de kids, een lang weekend naar Terschelling of gewoon lekker een extra dagje vrij. De mogelijkheden van atv-dagen zijn eindeloos. Je moet alleen wél de mazzel hebben dat je werkgever ze voor je heeft geregeld. Niet iedereen heeft er namelijk recht op. Voor je een gat in de lucht […]

Lees artikel