De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

De invloed van AI in Finance en Sales

26 juli 2023
2 mannen in pak zijn aan het overleggen

Op dit moment verandert kunstmatige intelligentie (AI) met tools zoals Chat GPT de traditionele werkgebieden. De impact van deze technologieën is bijna in elke branche voelbaar, zo ook in de finance en sales. In deze blog gaan we in op de eventuele veranderingen voor de functie van CFO en de functie van salesprofessional.

Gaan de taken van CFO veranderen?

Het gebruik van AI in de financiële sector heeft een aanzienlijke opmars gemaakt, waarbij maar liefst 42% van de financiële professionals gelooft dat AI hun werk drastisch gaat veranderen. Deze verschuiving heeft gevolgen voor de traditionele rol van de CFO, die van rapportage en risicobeheer overgaat naar het stimuleren van technologische innovaties.

Om deze nieuwe rol te vervullen, moeten CFO’s niet alleen up-to-date blijven met de laatste technologische ontwikkelingen, maar ook zorgen dat hun teams deze technieken optimaal benutten. AI kan bijvoorbeeld bijdragen aan het identificeren van ongewone transacties en potentiële fraudeurs door middel van geavanceerde data-analyse en patroonherkenning. Verder moeten CFO’s nauw samenwerken met IT-afdelingen om ervoor te zorgen dat de implementatie van AI in overeenstemming is met de technische capaciteiten en de strategie van de organisatie.

Hoe kan AI Sales professionals helpen?

Parallel aan de financiële sector bieden AI en Chat GPT ook innovatieve oplossingen voor sales professionals. Een van de grootste uitdagingen in de verkoop is het identificeren van de meest veelbelovende leads. Met AI kunnen verkoopprofessionals klantgegevens analyseren om leads te kwalificeren op basis van hun interesse, behoeften en koopintentie, waardoor ze hun middelen beter kunnen benutten.

AI kan verder helpen bij het personaliseren van klantaanbevelingen, terwijl Chat GPT in staat is om 24/7 klantenondersteuning te bieden. Dit betekent dat de verkoopprofessional zich kan concentreren op complexere taken, terwijl Chat GPT basisvragen en -behoeften van klanten snel afhandelt. Bovendien kunnen verkoopprofessionals profiteren van AI-gedreven voorspellende analyses om inzicht te krijgen in potentiële verkoopkansen, trends en klantgedrag.

Hoewel de implementatie van AI en Chat GPT in dagelijkse werkzaamheden een uitdaging kan zijn, hebben deze tools de potentie om zowel de financiële als de verkoopsector naar een nieuw niveau van efficiëntie en productiviteit te tillen. Daarom is het voor zowel CFO’s als sales professionals van vitaal belang om deze technologische vooruitgang te omarmen en zich voor te bereiden op een toekomst die steeds meer door AI wordt gedreven.

Ben jij op zoek naar de juiste CFO of Sales professional in je team? Wij van Brys kunnen je helpen met het vinden van juist personeel. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Gerelateerde artikelen

Veerle Schippers Brys

Hoe je ervoor zorgt dat nieuwe medewerkers zich helemaal thuis (gaan) voelen bij jouw bedrijf

Je kan bijna zeker stellen dat het áltijd spannend is voor een nieuwe medewerker op de eerste werkdag. Het verwelkomen van iemand gaat dan ook verder dan een handtekening bij de ondertekening van het contract. Het is het begin van een relatie die bijdraagt aan het succes van jouw bedrijf. Voor een eerste indruk krijg […]

Lees artikel

Wat je allemaal moet weten als je een auto van de zaak rijdt

Rijd je met veel plezier een Tesla Model 3 als auto van de zaak? Je bent niet de enige. Dit model schijnt de populairste leaseauto te zijn. Altijd leuk zo’n leaseauto. Maar wat moet je  allemaal weten als je er eentje mag gaan rijden? Wij helpen je alvast op weg. Als je een auto van […]

Lees artikel

Wat zijn atv-dagen (of adv-dagen)?

Een dagje naar de dierentuin met de kids, een lang weekend naar Terschelling of gewoon lekker een extra dagje vrij. De mogelijkheden van atv-dagen zijn eindeloos. Je moet alleen wél de mazzel hebben dat je werkgever ze voor je heeft geregeld. Niet iedereen heeft er namelijk recht op. Voor je een gat in de lucht […]

Lees artikel