De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

De invloed van AI in Finance en Sales

26 juli 2023
2 mannen in pak zijn aan het overleggen

Op dit moment verandert kunstmatige intelligentie (AI) met tools zoals Chat GPT de traditionele werkgebieden. De impact van deze technologieën is bijna in elke branche voelbaar, zo ook in de finance en sales. In deze blog gaan we in op de eventuele veranderingen voor de functie van CFO en de functie van salesprofessional.

Gaan de taken van CFO veranderen?

Het gebruik van AI in de financiële sector heeft een aanzienlijke opmars gemaakt, waarbij maar liefst 42% van de financiële professionals gelooft dat AI hun werk drastisch gaat veranderen. Deze verschuiving heeft gevolgen voor de traditionele rol van de CFO, die van rapportage en risicobeheer overgaat naar het stimuleren van technologische innovaties.

Om deze nieuwe rol te vervullen, moeten CFO’s niet alleen up-to-date blijven met de laatste technologische ontwikkelingen, maar ook zorgen dat hun teams deze technieken optimaal benutten. AI kan bijvoorbeeld bijdragen aan het identificeren van ongewone transacties en potentiële fraudeurs door middel van geavanceerde data-analyse en patroonherkenning. Verder moeten CFO’s nauw samenwerken met IT-afdelingen om ervoor te zorgen dat de implementatie van AI in overeenstemming is met de technische capaciteiten en de strategie van de organisatie.

Hoe kan AI Sales professionals helpen?

Parallel aan de financiële sector bieden AI en Chat GPT ook innovatieve oplossingen voor sales professionals. Een van de grootste uitdagingen in de verkoop is het identificeren van de meest veelbelovende leads. Met AI kunnen verkoopprofessionals klantgegevens analyseren om leads te kwalificeren op basis van hun interesse, behoeften en koopintentie, waardoor ze hun middelen beter kunnen benutten.

AI kan verder helpen bij het personaliseren van klantaanbevelingen, terwijl Chat GPT in staat is om 24/7 klantenondersteuning te bieden. Dit betekent dat de verkoopprofessional zich kan concentreren op complexere taken, terwijl Chat GPT basisvragen en -behoeften van klanten snel afhandelt. Bovendien kunnen verkoopprofessionals profiteren van AI-gedreven voorspellende analyses om inzicht te krijgen in potentiële verkoopkansen, trends en klantgedrag.

Hoewel de implementatie van AI en Chat GPT in dagelijkse werkzaamheden een uitdaging kan zijn, hebben deze tools de potentie om zowel de financiële als de verkoopsector naar een nieuw niveau van efficiëntie en productiviteit te tillen. Daarom is het voor zowel CFO’s als sales professionals van vitaal belang om deze technologische vooruitgang te omarmen en zich voor te bereiden op een toekomst die steeds meer door AI wordt gedreven.

Ben jij op zoek naar de juiste CFO of Sales professional in je team? Wij van Brys kunnen je helpen met het vinden van juist personeel. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Gerelateerde artikelen

Kalende man is werkzaam als HR manager en is aan het communiceren met zijn collega

Wat doet een HR manager?

Als werving- en selectiebureau begrijpen we bij Brys dat het personeelsbeheer van essentieel belang is voor het succes van elke organisatie. HR managers spelen hierbij een cruciale rol door ervoor te zorgen dat het personeel tevreden en productief is. In deze blog werpen we een blik op wat een HR manager doet en waarom deze […]

Lees artikel
Een man is werkende op kantoor in rotterdam en is aan het werk op zijn laptop

Wat doet een accountmanager?

Bij Brys weten we hoe essentieel een accountmanager is voor elke organisatie. Een accountmanager draagt bij aan het succes van bedrijven door klantrelaties te beheren en nieuwe zakelijke kansen te creëren. In deze blog bespreken we de rol van een accountmanager en waarom deze functie zo belangrijk is. Wat is een Accountmanager? Een accountmanager is […]

Lees artikel
Veerle Schippers Brys

Hoe je ervoor zorgt dat nieuwe medewerkers zich helemaal thuis (gaan) voelen bij jouw bedrijf

Je kan bijna zeker stellen dat het áltijd spannend is voor een nieuwe medewerker op de eerste werkdag. Het verwelkomen van iemand gaat dan ook verder dan een handtekening bij de ondertekening van het contract. Het is het begin van een relatie die bijdraagt aan het succes van jouw bedrijf. Voor een eerste indruk krijg […]

Lees artikel