De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

De invloed van AI in Finance en Sales

26 juli 2023
De invloed van AI in Finance en Sales

Op dit moment verandert kunstmatige intelligentie (AI) met tools zoals Chat GPT de traditionele werkgebieden. De impact van deze technologieën is bijna in elke branche voelbaar, zo ook in de finance en sales. In deze blog gaan we in op de eventuele veranderingen voor de functie van CFO en de functie van salesprofessional.

Gaan de taken van CFO veranderen?

Het gebruik van AI in de financiële sector heeft een aanzienlijke opmars gemaakt, waarbij maar liefst 42% van de financiële professionals gelooft dat AI hun werk drastisch gaat veranderen. Deze verschuiving heeft gevolgen voor de traditionele rol van de CFO, die van rapportage en risicobeheer overgaat naar het stimuleren van technologische innovaties.

Om deze nieuwe rol te vervullen, moeten CFO’s niet alleen up-to-date blijven met de laatste technologische ontwikkelingen, maar ook zorgen dat hun teams deze technieken optimaal benutten. AI kan bijvoorbeeld bijdragen aan het identificeren van ongewone transacties en potentiële fraudeurs door middel van geavanceerde data-analyse en patroonherkenning. Verder moeten CFO’s nauw samenwerken met IT-afdelingen om ervoor te zorgen dat de implementatie van AI in overeenstemming is met de technische capaciteiten en de strategie van de organisatie.

Hoe kan AI Sales professionals helpen?

Parallel aan de financiële sector bieden AI en Chat GPT ook innovatieve oplossingen voor sales professionals. Een van de grootste uitdagingen in de verkoop is het identificeren van de meest veelbelovende leads. Met AI kunnen verkoopprofessionals klantgegevens analyseren om leads te kwalificeren op basis van hun interesse, behoeften en koopintentie, waardoor ze hun middelen beter kunnen benutten.

AI kan verder helpen bij het personaliseren van klantaanbevelingen, terwijl Chat GPT in staat is om 24/7 klantenondersteuning te bieden. Dit betekent dat de verkoopprofessional zich kan concentreren op complexere taken, terwijl Chat GPT basisvragen en -behoeften van klanten snel afhandelt. Bovendien kunnen verkoopprofessionals profiteren van AI-gedreven voorspellende analyses om inzicht te krijgen in potentiële verkoopkansen, trends en klantgedrag.

Hoewel de implementatie van AI en Chat GPT in dagelijkse werkzaamheden een uitdaging kan zijn, hebben deze tools de potentie om zowel de financiële als de verkoopsector naar een nieuw niveau van efficiëntie en productiviteit te tillen. Daarom is het voor zowel CFO’s als sales professionals van vitaal belang om deze technologische vooruitgang te omarmen en zich voor te bereiden op een toekomst die steeds meer door AI wordt gedreven.

Ben jij op zoek naar de juiste CFO of Sales professional in je team? Wij van Brys kunnen je helpen met het vinden van juist personeel. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Gerelateerde artikelen

Waarom je in de sales zou moeten gaan werken

Denk je bij sales aan snelle jongens in strakke pakken? Dat hoeft niet perse zo te zijn. Ook iets minder snelle personen kunnen prima in de branche werken. Zolang je maar beschikt over een flink portie lef, commercieel inzicht en doorzettingsvermogen. Communicatieve vaardigheden, empathie, doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen, productkennis, organisatorische vaardigheden, geduld, klantgerichtheid of onderhandelingsvaardigheden. Beschik je […]

Lees artikel

Thuiswerken, wat zijn de voordelen en nadelen?

Ooit was thuiswerken een uitzondering. Tegenwoordig geven moderne werkgevers hun personeel steeds meer ruimte om thuis hun werk te doen. Maar wat zijn de voor- en nadelen? En wat is een goede thuiswerkplek? Je kunt ze ongetwijfeld nog wel herinneren: de financiële crisis van 2008 en de COVID-19-pandemie vanaf 2019. Die crises dwongen veel bedrijven […]

Lees artikel

Brys: ‘polderjongens’ die gaan voor ultieme match tussen klant én kandidaat

Zoek je naar office professionals voor je bedrijf of organisatie? Drink dan eens een bak koffie met één van de recruiters van Brys. Accountmanager Adriaan Provoost: “Het leukste voor ons is altijd als er na een aantal maanden een bedrijf belt hoe blij ze zijn met de bemiddelde kandidaat. Dat ze bij wijze van spreken […]

Lees artikel