De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Onpersoonlijke recruiters en andere clichés die niet kloppen

2 november 2023
Onpersoonlijke recruiters en andere clichés die niet kloppen

De derde dag van november is het Nationale Clichédag. Reden genoeg om je eens te verdiepen in de clichés die er zijn over recruiters. Zijn die wel waar? Wij zetten er een paar op een rijtje en vinden uiteraard van niet.

Clichés over recruiters zijn er genoeg. Stereotypes die meestal niks zeggen over wat recruiters daadwerkelijk zijn. Hardwerkende mensen die op zoek gaan naar de juiste match tussen kandidaat en een mogelijk nieuwe werkgever. Eén minder goede ervaring met een recruiter wil niet zeggen dat íedere recruiter zo is.

1. Een recruiter is een cv-schuiver

Recruiters, dat zijn ordinaire cv-schuivers, toch? Het cliché suggereert dat recruiters snel cv’s doorzoeken zonder echt de tijd te nemen om kandidaten goed en grondig te beoordelen. Dat kan leiden tot verkeerde plaatsingen en mismatches. Deze oppervlakkige benadering is echter een verkeerde redenatie. Een goede kennismaking met de kandidaat zorgt juist voor een betere klik met een toekomstige werkgever. Bij Brys gaan we daarom altijd met iemand in gesprek. Dat kan digitaal, maar het liefst spreken we zelf iemand en kijken we diegene recht in de ogen aan. Dan weten we wat we aan elkaar hebben.

2. Een recruiter is alleen geïnteresseerd in jonge kandidaten

Nog zo’n cliché waarvan je zeker weet dat het niet klopt. Alsof alleen jongere mensen interessant zijn? Die zijn inderdaad goedkoper en kunnen langer blijven bij een werkgever. Toch krijgen niet alleen zij een kans. Helaas komt leeftijdsdiscriminatie nog veel voor. Bij Brys proberen wij dat te voorkomen en geven wij iedereen een kans. Of je nu 25 of 65 jaar bent. Zo hebben wij Denise van 65 jaar aan een nieuwe baan geholpen. Wij kijken naar de kwaliteiten en ervaring van een kandidaat. Op basis daarvan maken we een match.

3. Een recruiter is vaak onpersoonlijk

Ja, er zijn recruiters die mensen bombarderen met onpersoonlijke e-mails . Dat hoeven we niet te ontkennen. Iedereen heeft er waarschijnlijk wel eens eentje in de mailbox gehad. Maar je hoeft ze niet allemaal over één kam te scheren. Wij bij Brys hechten juist aan een persoonlijke manier en willen graag jou leren kennen. Wie ben jij, wat zijn jouw ambities en waar wil je naartoe groeien in je loopbaan? Dat zijn vragen die graag stellen in een live gesprek.

4. Een recruiter zoekt altijd de perfecte kandidaat

Net zomin als de perfecte recruiters bestaat, zo bestaat ook de perfecte kandidaat niet. Het spreekwoordelijke schaap met vijf poten is nergens te vinden. Bij sommige vacatures zijn er inderdaad hoge eisen, maar dat wil nog niet zeggen dat de kandidaat dat ook moet zijn. Een recruiter probeert altijd een zo goed mogelijke match te maken tussen kandidaat en werkgever. Daarom zoeken we altijd mensen die met hun vaardigheden en kwaliteiten bij de functie passen.
De meeste recruiters zijn serieus bezig met hun vak. Wij bij Brys althans wel. Wij vinden het belangrijk om mensen serieus te nemen in hun zoektocht naar een mooie baan. Mocht jij het anders ervaren dan horen we dat uiteraard graag. Wij staan open om ons werk op welke manier dan ook te verbeteren.

Dus zoek je een mooie baan voor de langere termijn neem dan zeker contact op met één van onze recruiters.

Gerelateerde artikelen

Waarom je in de sales zou moeten gaan werken

Denk je bij sales aan snelle jongens in strakke pakken? Dat hoeft niet perse zo te zijn. Ook iets minder snelle personen kunnen prima in de branche werken. Zolang je maar beschikt over een flink portie lef, commercieel inzicht en doorzettingsvermogen. Communicatieve vaardigheden, empathie, doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen, productkennis, organisatorische vaardigheden, geduld, klantgerichtheid of onderhandelingsvaardigheden. Beschik je […]

Lees artikel

Thuiswerken, wat zijn de voordelen en nadelen?

Ooit was thuiswerken een uitzondering. Tegenwoordig geven moderne werkgevers hun personeel steeds meer ruimte om thuis hun werk te doen. Maar wat zijn de voor- en nadelen? En wat is een goede thuiswerkplek? Je kunt ze ongetwijfeld nog wel herinneren: de financiële crisis van 2008 en de COVID-19-pandemie vanaf 2019. Die crises dwongen veel bedrijven […]

Lees artikel

Brys: ‘polderjongens’ die gaan voor ultieme match tussen klant én kandidaat

Zoek je naar office professionals voor je bedrijf of organisatie? Drink dan eens een bak koffie met één van de recruiters van Brys. Accountmanager Adriaan Provoost: “Het leukste voor ons is altijd als er na een aantal maanden een bedrijf belt hoe blij ze zijn met de bemiddelde kandidaat. Dat ze bij wijze van spreken […]

Lees artikel