De vacature is succesvol toegevoegd als favoriet.
Blog

Wat wordt er van je verwacht als financial of business controller?

26 juli 2023
Wat wordt er van je verwacht als financial of business controller?

 

In deze dynamische wereld zijn business controllers en financial controllers essentiële sleutelfiguren in de finance. Van kleine tot grote bedrijven en openbare instanties, iedereen is op zoek naar die sterke controllers die de financiële gezondheid van de organisatie waarborgen.

Maar wat kenmerkt nu eigenlijk de ideale business of financial controller? Hieronder hebben we een lijst toegevoegd met gewenste competenties voor deze functies. Het benadrukt ook dat de huidige controller veel meer moet zijn dan slechts een meester in getallen.

Hieronder presenteren we bevindingen van een onderzoek, uitgevoerd door JobsINFinance, waarbij we de meest gevraagde competenties voor business controller en financial controller vacatures op Indeed.nl en LinkedIn hebben geanalyseerd.

Business Controller

 1. Financiële analyse
 2. Budgettering en voorspellingen
 3. Communicatie
 4. Strategisch denken
 5. Rapportage
 6. IT-vaardigheden
 7. Leiderschap

Financial Controller

 1. Financiële analyse
 2. Budgettering en voorspellingen
 3. Rapportage
 4. Communicatie
 5. IT-vaardigheden
 6. Leiderschap
 7. Boekhouding

 

Belangrijkste inzichten uit deze steekproef

Uit deze studie blijkt dat financiële analyse, budgettering en voorspellingen de prioriteiten zijn voor businesscontrollers en financiële controllers. Daarnaast zijn competenties zoals zijn communicatie, strategisch denken, rapportage, IT-kennis en leiderschap belangrijk.

De voornaamste verschillen tussen de twee rollen zijn dat voor vacatures voor business controllers vaker strategisch denken en leiderschap benadrukken, terwijl vacatures voor financial controllers meer gewicht toekennen aan leiderschap en boekhoudkennis.

Wil jij aan de slag als business controller of financial controller, bekijk dan de vacatures hier.

Gerelateerde artikelen

Jouw carrière naar een hoger plan tillen? Zo doe je dat

Jouw carrière naar een hoger plan brengen. Brys helpt daar graag aan mee natuurlijk. Sterker nog: onze recruiters zijn dagelijks bezig om mensen te helpen een stapje hogerop te komen. Maar hoe doe je dat?   Een mooie loopbaan waarin je van betekenis kan zijn. Wie wil dat nu niet? Toch is het nog een […]

Lees artikel

Waar Brys voor zorgt? Dat jij je kan ontwikkelen op een plek die bij je past

Zoek je een baan in de marketing, sales, HR, commercie of een andere officefunctie? Klop dan zeker bij Brys aan, zegt recruiter Jenty Treuren. “Op een persoonlijke manier bemiddelen wij professionals naar een vaste baan waarin je kan (door)groeien en ontwikkelen.” Die persoonlijke werkwijze is kenmerkend voor Brys, zegt Jenty, talent sourcing specialist bij de […]

Lees artikel

Op deze dag van de week ben jij (waarschijnlijk) het minst productief

Wat is er fijner dan een lekkere productieve werkdag te hebben? Amerikaanse wetenschappers deden onderzoek naar de productiviteit van werknemers op werkdagen. “Het blijkt dat het computergebruik toeneemt tijdens de week, maar opvallend daalt op vrijdagen.” De onderzoekers deden twee jaar lang onderzoek naar het computergebruik van 789 kantoormensen bij grote bedrijven in de Amerikaanse […]

Lees artikel